SCHOORSTEEN RENOVATIE

De buitenkant van een schoorsteen herstellen
Is alleen de buitenkant van de schoorsteen beschadigd? Dan is kap- of breekwerk of het verwijderen van dakbedekking niet nodig. Onze dakdekkers frezen de voegen uit, om deze vervolgens opnieuw te plaatsen. Ook kunnen we losse bakstenen uit de constructie halen en weer inmetselen. Als de schoorsteen verstopt raakt door roet, plaatsen we een roetschuif. Hiermee kunt u roetophoping later eenvoudig zelf verwijderen.

WhatsApp Image 2021-03-15 at 14.33.22
WhatsApp Image 2021-03-15 at 14.32.29

IS EEN VEROUDERDE SCHOORSTEEN GEVAARLIJK?

Wanneer een schoorsteen poreuze voegen heeft, kan deze gaan lekken. Als er vervolgens water via een versleten rookkanaal in de gaskachel of openhaard terechtkomt, kan de verdamping van het water leiden tot explosiegevaar. Bij schade door storm ontstaat er gevaar wanneer bakstenen los komen te zitten.

Impregneren

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op de voegen en het metselwerk. Dit wordt gedaan met als doel dat de schoorsteen geen vocht meer opneemt. Hierdoor neemt de kans op vorstschade aanzienlijk af. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum beperkt.

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste (oudere) schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is dan het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat de kans van vocht wordt geminimaliseerd.

Impregneren

Uw dak opknappen? Vraag direct een GRATIS offerte aan.

Wilt u uw pannendak laten repareren/renoveren? Dan kunt u bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen! Wij rekenen geen kosten voor het maken van een gratis & vrijblijvende offerte. Wij komen graag bij u langs om:

  • Uw dak visueel te inspecteren. Wij kijken graag vooraf naar alle gebreken van het dak zodat wij weten wat er verwacht kan worden voordat er een nieuw dak aangebracht kan worden.
  • Het materiaal te controleren. Wij kijken vooraf welk materiaal er nodig is om uw dak te herstellen of te vernieuwen.
  • Kennis met u te maken. Wij komen graag even kennis maken zodat u precies weet wie u in huis haalt om uw dak op te knappen.
 

Hiervoor rekenen wij geen kosten dit is geheel vrijblijvend en ook de kracht van ons bedrijf.

Contact formulier

  • Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in 

U kunt ook contact met ons opnemen via WhatsApp